LANJSKI SLUČAJ

POLICAJAC IŠAMARAO DJEVOJKU! Divljala na cesti, a potom mu zaprijetila; Protiv policajca podignuta optužnica

llustracija/Ivo Čagalj/PIXSELL/

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv 37-godišnjeg policajca iz PU istarske, zbog počinjenja kaznenih djela tjelesne ozljede i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, prenosi Glas Istre.

U skraćenoj verziji optužnice koja je objavljena na stranici Državnog odvjetništva policajca se tereti da je 16. studenog 2019. u Puli, tijekom obavljanja službe, nekoliko puta šakom udario žensku osobu u predjelu lica i time joj nanio tjelesnu ozljedu, nakon čega to udaranje nije opisao u službenom izvješću koje je dao na daljnje postupanje nadležnima u postupku ocjene opravdanosti primjene sredstava prisile.

Radi se o događaju o kojem je PU istarska izvijestila prošle godine, no u “glavnoj ulozi” tada je sada oštećena 19-godišnjakinja.

Naime, policija je tada izvijestila da je da je “provedenim izvidima utvrđeno je da je 18-godišnjakinja 16. studenoga nakon 3 sata, na raskrižju Laginjine i Anticove ulice u Puli, na naročito drzak način narušavala javni red mir bacajući prometne znakove. Kada ju je redar upozorio na ponašanje, djevojka ga je počela vrijeđati te je srušila metalnu ogradu, a dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja nastavila je s protupravnim ponašanjem. Policijski službenici su je uhitili, no 18-godišnjakinja ih je nastavila vrijeđati te je jednom policijskom službeniku uputila ozbiljne prijetnje.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 18-godišnjakinji je rješenjem nadležnog suda određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od pet dana, a po isteku zadržavanja nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje te je 20. studenoga u večernjim satima privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.”

Nakon što je protiv policajca podignuta optužnica, na naš upit očitovala se i PU istarska.

“Možemo potvrditi da je 16. studenoga 2019. godine na području Pule evidentiran samo jedan događaj u kojem su policijski službenici uporabili sredstva prisile nad uhićenikom. Uporaba sredstva prisile ocjenjena je kao opravdana i zakonita. Djelatnici Policijske uprave istarske su po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Puli proveli izvide i o utvrđenom su izvijestili nadležno državno odvjetništvo. Nakon što zaprimi rješenje o podizanju optužnice, nadležna policijska uprava poduzet će zakonom propisane mjere i radnje u svezi utvrđivanja eventualne disciplinske odgovornosti policijskog službenika”, odgovorili su iz PU istarske, javlja Glas Istre

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari