MOTIV -IZNUDA?

Galerija | Policija im postavila zamku: ‘Bombaši’ u Rijeci ciljali trgovine samo riječke tvrtke? Pogledajte fotografije očevida

U Rijeci došlo je noćas u 0.30 sati došlo do eksplozije kod Tower centra na Pećinama

Policija je noćas neštoranije uhitila dvojicu bombaša koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Do noćašnje eksplozije došlo je kod poslovnih prostora uprave trgovačkog centra. Ozlijeđenih osoba u eksploziji nije bilo.

Neposredno prije aktiviranja eksplozivne naprave kod Tower centra, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su na području Kostrene, ispred trgovačkog centra Plodine, zatekli njemačkog i hrvatskog državljanina koji su ondje ostavili eksplozivnu napravu. Navedene osobe su uhićene i privedene u policijsku postaju, objavila je policija.

Osumnjičenici su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu s eksplozijom od 21. svibnja na području trgovačkog centra na Vežici kada je uslijed aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave došlo do oštećenja stakla na vratima trgovačkog centra Plodine.

Očevid navedenih događaja je u tijeku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, objavila je PU primorsko-gorasnka.

Pritisak na Plodine motiv serije napada?

Kako javlja Jutarnji list, istražitelji vjeruju da su bombe postavljene kao neka vrsta stvaranja pritiska na tu tvrtku.

Navode i kako riječki kriminalisti već neko vrijeme sumnjaju upravo u tu varijantu te da sinoćnje uhićenje dvojice muškaraca odmah nakon što su postavili eksplozivnu napravu kod Plodina u Kostreni nije slučajno, već je riječ o nekoj vrsti policijske zasjede.

Prije uhićenja u Kostreni dvojac je kod Tower centra postavio eksplozivnu napravu koja je nešto kasnije eksplodirala.

Nakon prve eksplozije 21. svibnja ispred Plodina na Vežici policija je napravila plan prikrivenog motrenja trgovačkih centara Plodine u Rijeci, a sinoć oko ponoći njihov nadzor je urodio plodom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari