NA AUTOCESTI A6

Policija kod Vrbovskog uhvatila Kubanca (29) i Španjolca (69). Kada su otvorili njihova vozila, imali su što za vidjeti…!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom stranih državljana policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko potvrdili su sumnju u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Riječ je o 29-godišnjem kubanskom i 69-godišnjem španjolskom državljaninu koje je policija jučer, 4. travnja oko 00.45 sati, zatekla na autocesti A6, kod čvora Vrbovsko u smjeru Rijeke, kada su upravljali osobnim vozilima marke Fiat i Saangyong Rexton, talijanskih i španjolskih nacionalnih oznaka, u kojima se nalazilo 11 državljana Kube.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su se osumnjičenici dogovorili za prijevoz spomenutih stranaca za određeni novčani iznos po osobi kako bi ih prihvatili u blizini granice Republike Hrvatske s BIH te potom prevezli u druge zapadne zemlje Europske unije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku.

Obzirom su kubanski državljani zatražili međunarodnu zaštitu, smješteni su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari