POLICIJA MOLI ZA POMOĆ: Traži se nestali Drago Babić, pacijent Psihijatrijske bolnice na Rabu

Policija traga za Dragom Babićem čiji je nestanak prijavljen još 22. lipnja 2016. godine, a zadnji put je viđen u mjestu Kampor na otoku Rabu

Nestali Drago Babić, rođen je 6. studenoga 1953. godine u Tesliću, Bosna i Hercegovina. Srednje je tjelesne građe, prosijed i ima kestenjaste oči. Riječ je o teže pokretnoj osobi, koja teže govori, a u trenutku nestanka imao je narančastu majicu, kratke sivo-smeđe hlače i plave tenisice.

Kako dosadašnja potraga za nestalim Dragom Babićem, koji se udaljio iz Psihijatrijske bolnice na Rabu, nije rezultirala njegovim pronalaskom, policija moli pomoć građana ukoliko raspolažu korisnim informacijama o tome gdje bi se nestali mogao nalaziti ili imaju druga korisna saznanja koja bi pomogla da se nestala osoba pronađe, da se jave na telefon 192, najbližoj policijskoj postaji ili na adresu elektroničke pošte primorsko-goranska@policija.hr.

Isto tako na profilu nestale osobe Drage Babića, građani mogu pronaći obrazac putem kojeg mogu dojaviti informacije o nestalom.

Građani sve korisna saznanja mogu dojaviti anonimno.

Podsjetimo, Drago Babić je u siječnju 2009. na kućnom pragu u obiteljskoj kući u Sobolima pucao u glavu tada 19-godišnjoj Aniti Šalov. Nikada mu nije suđeno jer je zaključeno da je »procesno nesposoban«. Otkako je 22. lipnja nestao iz bolnice, gubi mu se svaki trag, a obitelj Šalov je u velikom strahu i ogorčena na sustav.

Otac nesretne djevojke, koji je s nestalim Babićem bio u ratu, tvrdi kako je Babić nagao, nasilan i patološki ljubomorna osoba koja je u svojoj okolini uvijek vidjela neprijatelje.

Babić je pacijent rapske Psihijatrijske bolnice od 2012. godine u kontinuitetu, a bio je u tom vremenu smještan na različitim odjelima, u posljednje vrijeme na odjelu kroničnih bolesnika, sa smetnjama kretanja i govora. Babić je smješten na zatvorenom odjelu s mogućnošću izlaza unutar bolničkog kruga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari