EVO ŠTO SU PORNAŠLI

​Policija mu pretragom pronašla neregistrirano oružje

Ilustracija

Za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 39-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

Delnička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Općinskog suda u Rijeci, provedena je pretraga doma kojim se osumnjičenik koristi na širem delničkom području i pri tome je od njega oduzeto neprijavljeno oružje: dijelovi vojne puške marke „Mannlicher-carcano“ (cijev, zatvarač bez udarne igle, okidač i kućište mehanizma), zračna puška nepoznate marke, pištolj marke „Reck“ sa spremnikom bez cijevi, prigušivač za vatreno oružje nepoznate marke, luk s tetivom marke „Browning“, kao i šest komada različitog vojnog streljiva.

Po završetku istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 39-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Podsjećamo građane da je akcijom „Manje oružja, manje tragedija” moguće policiji predati oružje i druga eksplozivna sredstva bez ikakvih sankcija. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:

automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192.
Nakon poziva na njihove kućne adrese doći će policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti i na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari