ISTRAŽIVANJE U TIJEKU

Policija o hakiranju A1: ‘Osoba za koju se sumnja da je počinitelj je maloljetna’

Policija je tijekom dana provela pretragu doma, pokretnih stvari (računala, pametni telefon i dr.) i korisničkih računa osobe za koju se sumnja da je počinitelj kaznenih djela

Oglasila se policija povodom počinitelja koji je hakirao A1.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti: 

“Možemo potvrditi da policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije, od trenutka prijave hakerskog napada, intenzivno poduzimaju radnje iz nadležnosti policije u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja kaznenih djela Oštećenje računalnih podataka i Iznude u pokušaju na štetu TD A1 Hrvatska.

Mjere i radnje poduzete tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja kao i poduzete analize digitalnih tragova rezultirale su relevantnim informacijama o mogućem počinitelju kaznenih djela kojima je oštećena tvrtka A1.

Sukladno svemu navedenom, policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti u koordinaciji s PU brodsko-posavskom, proveli su danas tijekom dana pretragu doma, pokretnih stvari (računala, pametni telefon i dr.) i korisničkih računa osobe za koju se sumnja da je počinitelj kaznenih djela na štetu TD A1 Hrvatska.

Osoba za koju se sumnja da je počinitelj je maloljetna osoba te iz razloga zaštite privatnosti nismo u mogućnost iznositi više podataka.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja”, stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari