JEDAN MRTAV, NEKOLIKO OZLIJEĐENIH

Na ‘staroj cesti’ kroz Gorski kotar vozač probio rampu na autocesti pa sletio u provaliju; Policija pokušala zaustaviti auto s migrantima

23.12.2020., Lekenik - Policija kontrolira propusnice na izlazu s autoceste prema Sisku kod Lekenika. Od danas je na snazi zabrana napustanja zupanija koja ce trajati do 8. sijecnja iduce godine. Za putovanje iz zupanije u kojoj gradjani imaju prijavljeno prebivaliste ili boraviste u drugu zupaniju potrebno je imati propusnicu koju izdaje Nacionalni stozer civilne zastite. Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Vozač automobila inozemnih registracija nije se zaustavio na znak policijske patrole, već je probio rampu na naplatnim kućicama i dao se u bijeg, koji je završio nakon 15 kilometara u provaliji i s teškm posljedicama

Jedna je osoba poginula u ponedjeljak pri slijetanju automobila s ceste kod Fužina, nakon što se vozač nije zaustavio policijskim službenicima te je probio spuštenu rampu na naplatnoj postaji autoceste, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Automobil je sletio u 20-metarsku provaliju između predjela Kraljev jarak i Rogozno, na “staroj cesti” kroz Gorski kotar. Policiju je o nesreći izvijestila Hitna medicinska pomoć oko 13.10 sati. Uz poginulu osobu, u automobilu je bilo i nekoliko ozlijeđenih. Policija navodi da se traga za osobom za koju se sumnja da je upravljala automobilom.

Za sad je utvrđeno da je uzrok slijetanja brzina neprilagođena uvjetima i stanju kolnika koji je bio mokar i sklizak od kiše. Taj automobil stranih registracijskih oznaka su oko 12.20 sati na autocesti Rijeka-Zagreb pokušavali zaustaviti policijski službenici tijekom pojačanog nadzora nezakonitih migracija. Nije se zaustavio te je probio rampu na izlazu s autoceste kod Delnica.

Mjesto slijetanja je udaljeno oko 15 kilometara od naplatne postaje. Svim ozlijeđenima pružena je liječnika pomoć. Na mjestu nesreće u tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari