Policija objavila detalje stravične nesreće u Labinu: Vozačica koja se zabila u kafić bila je pijana

Foto: D. Štifanić/Glas Istre

Dvoje teže ozlijeđenih prebačeno je u riječku bolnicu, dok je dvoje lakše ozlijeđenih u pulskoj bolnici

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 23.45 sati, u Ulici Zelenice u Labinu, jedna je osoba poginula, a četiri su ozlijeđene.

Vozačica Pola je bila pijana

Nesreća se dogodila kada je 28-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1.37 promila upravljala automobilom VW Polo, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice Zelenice.

Foto: D. Štifanić/Glas Istre

Užas u Labinu: Autom uletjela u kafić i pokosila petero ljudi. Mladić umro u vozilu Hitne pomoći

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u desni nogostup, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta i udarila u grupu posjetitelja, objavila je PU istarska.

Nastao je opći metež

Većina gostiju, na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara bila je prisebna pa su, do dolaska Hitne pomoći, odmah priskočili ozlijeđenima u pomoć, izvukli automobil i počistili porazbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći.

Kako piše Labinština.info, posjetitelji iz drugog dijela kluba nisu ni shvatili što se dogodilo dok se nisu začuli panični uzvici i zapomaganje ozlijeđenih. Scena je bila šokantna. Automobil je do pola bio u kafiću, a na podu troje krvavih mladih ljudi okruženi ostacima polupanog drvenog inventara.

Djevojka i njezin suvozač, oboje šokirani, u početku iz straha nisu ni izlazili iz auta. Prva se odvažila vozačica, izašla je vidno uznemirena, tresući se od šoka. Stigla je tek reći da joj je jedno vozilo presjeklo put i da je, da bi ga izbjegla, naglo skrenula i pritom izgubila kontrolu nad upravljačem, navodi Labinština.info.

Na mjesto nesreće brzo su došla dvoja kola Hitne pomoći i vatrogasci koji su savijali razbijeni lim na automobilu i pomagali osloboditi prostor za djelatnike Hitne pomoći.

Muškarac umro u vozilu Hitne pomoći

Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškarca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda preminuo 34-godišnji muškarac. Njegovo tijelo prevezeno na po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su 32-godišnjakinja i 31-godišnjak teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji i 29-godišnjaku koji su lakše ozlijeđeni.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija je uhitila 28-godišnju vozačicu te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje.

Fotografije s mjesta nesreće ustupio Glas Istre
Vijesti.hr
Foto: D. Štifanić/Glas Istre

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari