U 'POHOD' IŠAO DVAPUT

Policija otkrila kako su zapaljena vozila policajaca na Cresu. Evo za što sve terete osumnjičenika

foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Namjerno izazivanje požara na vozilima nije povezano sa službenom dužnosti oštećenih policijskih službenika, ističu iz policije

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje vezano uz izazivanje požara na vozilima u Cresu. Istraživanje je provedeno nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom, a zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Naime, intenzivnim postupanjem policije i provođenjem svih raspoloživih mjera i radnji, policijski službenici su vrlo brzo došli do konkretnih saznanja o mogućem počinitelju te ga večernjim satima 12. travnja uhitili i priveli u službene prostorije policije.

Provedena pretraga doma osumnjičenika

Jučer je na području Cresa, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika. Pretragom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela, između ostalog i ostaci zapaljive tekućine koju je koristio za izazivanje požara na vozilima.

Policija ga osnovano sumnjiči da je za počinjenje kaznenog djela uporabio lakozapaljivu tekućinu koju je potom potpalio otvorenim plamenom. S namjerom izazivanja požara nešto prije ponoći 11. travnja izazvao je prvi požar na vozilu marke Mahinda, na kojem je došlo do zapaljenja prednjeg dijela vozila i motora.

Nakon što se udaljio s mjesta događaja, ponovo je 12. travnja oko 4 sata ujutro na jednak način izazvao drugi požar na stražnjem dijelu vozila marke Škoda, koji je potom zahvatio cijelo vozilo, a zatim se proširio na još dva vozila parkirana u blizini, Suzuki i BMW.

Velika materijalna šteta

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da namjerno izazivanje požara na vozilima nije povezano sa službenom dužnosti oštećenih policijskih službenika.

Požarom spomenutih vozila oštećena su dvojica policijskih službenika i dvojica hrvatskih državljana, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 53.000 eura.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari