OTKRILI GA OTISCI

Policija otkrila počinitelja (23) teške krađe u Kostreni iz 2015. godine

Photo: Boris Scitar/PIXSELL

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ otkriven je 23-godišnji počinitelj teške krađe iz 2015. godine

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su višegodišnje kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje teške krađe 2015. godine na području Kostrene, te kazneno prijavili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Riječ je o istraživanju koje je provedeno u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba kojim je uz pomoć bioloških i kontaktnih vještačenja otkriven počinitelj navedenog kaznenog djela.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 23-godišnjak, tada s nepunih 18-godina, 12. kolovoza 2015. godine provalio u obiteljsku kuću na području Kostrene, u vlasništvu 79-godišnjeg hrvatskog državljanina, pri tome oštetivši razne dijelove kuće.

Time je vlasniku u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio materijalnu štetu u vrijednosti više tisuća kuna.

Osim toga, istraživanjem je utvrđeno da je istovrsno kazneno djelo počinio i prošle 2020. godine u ožujku na području nadležnosti druge policijske uprave koja je za njime raspisala potragu.

Osumnjičenik je 7. lipnja uhićen na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske gdje su ga službenici Policijske postaje Vinkovci, u skladu s provedbom Zakona o kaznenom postupku, priveli na kriminalističko istraživanje.

Zbog osnova sumnje u počinjenje teške krađe u pokušaju, završetkom kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari