NEGDJE MU SE ŽURILO

Policija pojačano nadzirala brzinu; Rekorder je vozač (26) koji je vozio 150 km/h gdje je ograničenje 80 km/h

Ilustracija. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sveukupno je zabilježen 171 prometni prekršaj, od čega 131 prekršaj prekoračenja brzine, izvijestila je policija.

U vremenu od podne 27. ožujka do podne 28. ožujka na području Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor brzine kretanja vozila u sklopu kojeg je kontroliralno 128 vozila. Zabilježen je sveukupno 171 prometni prekršaj, od čega 131 prekršaj prekoračenja brzine, i to: 51 u naseljenom i 80 izvan naseljenog mjesta.

Osim prekoračenja brzine, od ostalih prometnih prekršaja najviše je bilo prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 14.

Najveće prekoračenja brzine zabilježeno je 27. ožujka oko 12.40 sati na čvoru Ravna Gora gdje je 26-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom, slavonskobrodskih registracijskih oznaka. Kretao se u smjeru Zagreba brzinom od 150 km/h, iako je na tom mjestu ograničenje brzine 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja policija mu izriče novčanu kaznu u iznosu od 660 eura.

Izdvajamo i 25-godišnjeg vozača teretnog vozila, zagrebačkih registracijskih oznaka, zaustavljenog 27. ožujka oko 21 sat na području Malinske na otoku Krku. Utvrđeno je kako navedenim vozilom upravlja unatoč važećoj zabrani upravljanja radi te je prekršajno sankcioniran.

Budući da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika prometnih nesreća prometna policija će i nadalje poduzimati sve mjere i radnje u cilju prevencije ovih, ali i drugih prometnih prekršaja, posebice onih koji uzrokuju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari