136 PREKRAŠAJA

Policija pojačano nadzirala motocikliste, uhvatili i vozača koji je bio drogiran!

Ilustracija: Riportal - M.L. (Fotografija ne prikazuje osobe iz teksta)

Osim prekršaja zabilježeno je i 26 prometnih nesreća u kojima je ozlijeđeno 16 vozača mopeda i motocikala, priopćila je policija

Policijski službenici su u proteklom mjesecu listopadu na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

Evidentirano je 136 prekršaja

U tom razdoblju evidentirano je 136 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala, dok su četiri vozača ovih vozila upozorena zbog prekršaja kao što su: nepostupanje po prometnom znaku, nepropisno skretanje, nepropisno pretjecanje, nepropisna brzina, nevidljiva registarska oznaka i slično.

Od ukupnog broja prekršaja, 122 se odnosi na motocikliste, a 14 prekršaja na vozače mopeda.

Najviše prekršaja, njih 92, su prekoračenja brzine koja su počinili motociklisti, a jedan prekršaj vozač mopeda, zatim slijede osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i to kod četiri mopedista i četiri motociklista, kao i isti broj prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita i to kod pet vozača mopeda i tri motociklista.

Također je zabilježeno i sedam prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja i sedam prekršaja nenošenja zaštitne kacige, ali i pet prekršaja neregistriranih vozila-motocikala te po dva prekršaja istek važenja prometne dozvole, nepoštivanje prednosti prolaza i dva prekršaja motociklista koja su upravljala vozilom bez potrebne kategorije.

“Uz navedene evidentiran je i jedan prekršaj motociklista na čijem vozilu registarska pločica nije postavljena, dobro se ne vidi, odnosno nije čitljiva te jedan prekršaj motociklista koji je zatečen u upravljanju vozilom pod utjecajem droge.”, dodali su iz policije.

Svi počinitelji prekršaja su sankcionirani prema važećim propisima.

Ozlijeđeno 16 vozača

Inače, tijekom listopada je evidentirano i 26 prometnih nesreća u kojima su sudjelovala 23 vozača motociklista i tri vozača mopeda. U njima je ozlijeđeno 16 vozača, i to teško sedam motociklista i  jedan mopedist, a lakše je ozlijeđeno šest vozača motocikala i jedan mopedist

Napominjemo kako vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa ovim putem u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s teških posljedicama za vozače mopeda i motocikala, pozivamo ih na apsolutno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari