EVO REZULTATA AKCIJE

Policija na županijskim prometnicama pojačano nadzirala vozače mopeda i motociklista. Evo rezultata!

Photo: Antonio Jakus/PIXSELL

Vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa ih ovim putem u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća pozivamo ih na apsolutno poštivanje prometnih pravila i propisa, izvijestila je policija.

Policijski službenici su tijekom prošlog mjeseca siječnja na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti organizirane su i za vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 19 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala.

Od ukupnog broja prekršaja 13 se odnosi na motocikliste, a šest prekršaja na vozače mopeda. Najviše prekršaja, njih šest, odnosi se na vožnju bez položenog vozačkog ispita i to kod četiri motociklista i dva mopedista. Zatim slijede tri prekršaja vožnje bez zaštitne kacige i to dva mopedista i jednog motociklista, kao i tri prekršaja vožnja motociklom bez potrebne kategorije, dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, (motociklist i mopedist) te po jedan prekršaj motociklista prekoračenja brzine, vožnja motociklom kojemu je istekla prometna dozvola i na kojemu nije vidljiva registarska pločica ili nije postavljena.

Inače, tijekom siječnja je osim prekršaja evidentirano i devet prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo šest motociklista i tri vozača mopeda. U tim nesrećama su dva motociklista teže ozlijeđena, a dva lakše ozlijeđena, dok je jedan vozač mopeda lakše ozlijeđen.

Napominjemo kako vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa i ovim putem u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s teških posljedicama, pozivamo ih na apsolutno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Sigurno na dva kotača, savjeti za mopediste i motocikliste

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari