Policija poziva građane: Predložite gdje bi trebalo nadzirati pijane i drogirane vozače!

Ilustracija: Riportal

Zaprimljeni prijedlozi bit će razmotreni te će se izabrati one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu koja će se provesti od 7. do 8. svibnja

Pozivamo građane da od danas, 11. travnja do 21. travnja (četvrtak) predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor vozača koji upravljaju vozilima pri utjecaju alkohola i droga na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.

S naznakom  „Prijedlog lokacije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga“,  građani u navedenom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge  na adresu elektroničke  pošte:  primorsko-goranska@policija.hr.

VIDEO DANA:

Zaprimljeni prijedlozi bit će razmotreni te će se izabrati one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga. Navedeni 24-satni nadzor provest će se od 7. do 8. svibnja 2022. godine.

Naime, kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga, a potom upravljanje vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu. Ovakve akcije su nužne i imaju za cilj ne samo kažnjavati vozače u prometu pod utjecajem alkohola i droga, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija te u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Podsjećamo, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 700,00 sve do 20.000,00 kuna, a za razinu alkohola iznad 1,5 g/kg propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari