POZIV GRAĐANIMA

Policija pozvala Riječane da predlože lokacije za nadzor brzine vozila na županijskim prometnicama

Ilustracija: Riportal

Prijedlozi lokacija za nadzor brzine mogu se dostaviti na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr

“Pozivamo građane da od 1. do 10. lipnja predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.

S naznakom „Prijedlog lokacije nadzora brzine“, građani u spomenutom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr.

Zaprimljeni prijedlozi građana bit će razmotreni te će se izabrati pogodne lokacije za 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila koja će biti provedena 17./18. lipnja od 7.00 do 7.00 sati.”, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Akcija će se provesti na području svih policijskih uprava u RH i drugih zemalja Europske unije u sklopu ROADPOL-ovih aktivnosti.

Naime, nepropisna brzina, kao i brzina neprimjerena uvjetima stanju kolnika, jedan je od najčešćih uzroka prometnih nesreća i stradavanja u prometu.

Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija i u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari