SKORO JU KOŠTALO ŽIVOTA

Policija spasila ženu od utapanja; Morali pucati u zrak da dozovu obližnje plovilo u pomoć

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kriva procjena vlastitih mogućnosti umalo je stajala života 56-godišnju ženu koju je policija pronašla iznemoglu kako pluta daleko od obale. 

Policijska postaja Makarska zaprimila je jučer oko 16:45 dojavu kako je iz uvale Gradac prema Pločama otplivala žena koja se već dugo nije vratila na obalu. Policija je izašla na teren da bi u obilasku lokacije nestanka oko 17:20 sati na predjelu Vodice s kopna u moru uočili osobu koja se utapala, plutala i zapomagala, piše Morski.hr.

Policajci su se spustili do obale, uočili su brod kojeg su pokušali dozvati. No kako ih ljudi na brodu nisu čuli, jedan od policajaca zapucao je u zrak kako bi skrenuo pozornost posade. Brod je potom doplovio do obale kako bi ukrcao policajce i došao do lokacije na kojoj se nalazila iznemogla žena.

VIDEO DANA:

Dok su joj policajci pružali pomoć, pristupio je i muškarac na jet skiju. Kako bi je što brže odveli liječniku, policijski službenici pomogli su ženu smjestiti na jet ski s kojim je prevezena do obale. 56-godišnja hrvatska državljanka bila je u stanju pothlađenosti i bez ozljeda, ali prestrašena i uznemirena. Na mjestu događaja pregledali su je djelatnici Hitne medicinske pomoći  koji su ustanovili da joj ne treba daljnja liječnička pomoć.

U razgovoru s medicinskim osobljem i policijom žena je ispričala kako je oko 15:30 sati ušla u more, ali da je u jednom trenutku osjetila grčeve. Na obalu se nije mogla vratiti jer su je morske struje nosile sve dalje od obale. Sreća u nesreći je što je cijela drama na kraju završila ipak sretno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari