POKUŠAO JE

Policija spriječila krijumčarenje osoba; Vozač se nije oglasio na naredbu policije i nastavio voziti, zaustavio je auto i pobjegao u šumu

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Tijekom vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su tri događaja krijumčarenja osoba, izvijestila je policija.

Policijski službenici proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom stranih državljana koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, u petak u ranim jutarnjim satima na području Klane policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka pokušali su zaustaviti osobno vozilo švedskih nacionalnih oznaka nakon čega vozač nije postupio po danoj naredbi te se vozilom nastavio kretati te je u šumskom predjelu zaustavio vozilo i pobjegao u šumu. U vozilu zatečeno nekoliko stranih državljana.

Nešto kasnije tog dana na autocesti A6 zaustavljeno je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Ruske Federacije, dok su putnici bili strani državljani.

Jučer u kasnim večernjim satima također na A6, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Gruzije, dok se na mjestu suvozača također nalazio gruzijski državljanin, a u vozilu je bilo nekoliko stranih državljana.

Postupanjem je utvrđeno da su strani državljani na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku, dok će se prema istima provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari