NISU USPJELI POBJEĆI

Policija u Gorskom kotaru pronašla odbjegle krijumčare migranata! Riječ je o dvojici Rumunja

Photo: Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Osumnjičeni su za kaznena djela iz domene organiziranog kriminaliteta

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko, u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom rumunjskih državljana zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Riječ je o počiniteljima starosti 30 i 43 godine za koje se sumnja da su organizirano i protuzakonito, prevozili više stranih državljana na području Republike Hrvatske.

Naime, policijski službenici su u subotu, 11. srpnja oko 9,10 sati na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik zaustavili teretno vozilo, marke Man, koje se kretalo u smjeru Rijeke. Tom prilikom je vozač pobjegao, a u teretnom vozilu je pronađeno više stranih državljana.

Tijekom kriminalističkog istraživanja na području karlovačke županije uhićen je 43-godišnji rumunjski državljanin u osobnom vozilu, rumunjskih registarskih oznaka, za koje je utvrđeno da je pratio spomenuto teretno vozilo.

Jučer oko 22 sata na području autoceste A6 kod Vrata, uhićen je 30-godišnji rumunjski državljanin, odbjegli vozač i priveden u postaju na istraživanje.

Provedenim istraživanjem je utvrđeno da su se spomenuti Rumunji organizirali kako bi za određeni novčani iznos prevezli više stranih državljana koji nemaju dozvolu zadržavanja ili boravka na području Republike Hrvatske, odnosno Europske unije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnove sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, obojica Rumunja su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari