266 BILJKI

Policija u Istri pronašla plantažu marihuane, oružje i manju količinu kokaina!

Screenshot

Istarska policija je otkrila da je 33-godišnji muškarac tijekom lipnja posadio i uzgojio ukupno 266 stabljika indijske konoplje, pojedinačnih visina od 37 cm do 100 cm. Biljke su se nalazile na šumskom zemljištu na području Žbandaja, piše Index.

Policajci su na temelju naloga nadležnog suda obavili pretrage osobe, prijevoznog sredstva i njegovog doma i drugih prostora koje koristiti te su pronašli različitu opremu, materijal ili tvari koje se mogu uporabiti za izradu tvari koje su propisom proglašene drogom.

Također su pronašli i kutijicu s više paketića kokaina, ukupne težine 6.29 grama, digitalne vage, mobitele, novac za koji se pretpostavlja da potječe od prodaje droge i druge predmete.

Pronađeni predmeti su oduzeti te će se droga poslati na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Tijekom pretrage pronađeni su i pištolj Herstal – Belgiqe i 49 komada streljiva te se, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 33-godišnjaka podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je danas u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, piše Index.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari