Policija u pojačanim ophodnjama na moru zatekla 19 plovila u nedozvoljenom glisiranju

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Svim navedenim nautičarima su , zbog počinjenih prekršaja, prema odredbama Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne

Pomorska policija tijekom ljetnog razdoblja poduzima niz pojačanih mjera u nadzoru prometa na moru, u cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca te povećanja opće sigurnosti na moru.

Riječka Postaja pomorske i aerodromske policije u proteklih nekoliko dana evidentirala je ukupno 19 plovila koja su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara.

Tako su policijske posade u moru kod otoka Krka, Lošinja i Raba u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima je upravljalo sedam državljana Njemačke, šest državljana Italije, dva državljana Slovenije, kao i državljanin Austrije, Francuske i Nizozemske.

Svim navedenim nautičarima su , zbog počinjenih prekršaja, prema odredbama Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.

I ovom prilikom iz PU primorsko-goranske pozivaju “sve nautičare, ronioce, ali i kupače, na oprez i poštivanje svih pravila i propisa te na odgovorno ponašanje dok su u moru, kako ne bi došlo do neželjenih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari