ZA SADA - DVOJICA

Policija uhvatila divljake koji su na Rujevici na finalu Kupa palili stolice i pričinili štetu od 60.000 eura

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 60.000 eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske kazneno su prijavljena dva hrvatska državljana, starosti 28 i 29 godina, zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela.

“Policija ih sumnjiči da su 24. svibnja ove godine na nogometnom stadionu na Rujevici u Rijeci, tijekom odigravanja utakmice palili baklje i izazvali požar te oštetili sjedalice i druge dijelove na tribinama.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Istraživanjem je utvrđeno da je inicirajući protupravne radnje, 28-godišnjak poticao i ostale navijače pa je 29-godišnjak u vatru dodavao navijačke rekvizite i sjedalice.

Protupravnim radnjama doveli su do uništenja imovine većeg opsega i tako riječku pravnu osobu materijalno oštetili za najmanje 60.000 eura.

Osumnjičenog 28-godišnjaka policijski službenici su predali pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, dok su 29-godišnjaka, kao i spomenutog 28-godišnjaka, zbog kaznenih djela izazivanja nereda i oštećenja tuđe stvari te je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari