POLICIJA UPOZORAVA: Čuvajte se džepara, koriste gužvu i obično rade u timu!

Tijekom ovog tjedna policija je zaprimila nekoliko prijava krađe novčanika na području Rijeke, Viškova i otoka Cresa. Nepoznati počinitelji su u Rijeci u gradskom autobusu 65-godišnjakinji ukrali torbicu s novčanikom, 22-godišnjaku novčanik s novcima i karticama za vrijeme dok se nalazio u jednom ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke, a bez novčanika ostala je i 43-godišnjakinja u trgovini odjećom.

Krađa novčanika iz torbe zabilježena je i na području Viškova, gdje su počinitelji iskoristili nepažnju 74-godišnjakinje otuđivši joj torbicu s novčanikom, dok su na plaži u Cresu 19-godišnjaku iz naprtnjače otuđili novčanik s novcima, osobnim dokumentima te bankovnim karticama. Ukupna materijalna šteta oštećenih vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna.

Očigledno je da kradljivc najčešće koriste mjesta na kojima se nalazi veliki broj ljudi: gužve u sredstvima javnog prijevoza, tržnicama i trgovačkim centrima, ugostiteljskim objektima, javnim okupljanjima i slično … Često rade u skupinama, dok jedan odvlači pozornost, drugi zavlači ruku u džep ili torbicu, izvlači novčanik i predaje ga trećoj osobi koja nestaje u gužvi.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari