POLICIJA I DALJE TRAGA

Video | Policija vjeruje da je odlazak rukometaša Burundija iz Rijeke isplaniran. Potraga traje, ali…

Desetorici 17-godišnjaka koji su prije dva dana nestali u Rijeci i dalje ni traga

Nestale osobe igrači su rukometne reprezentacije Burundija, sudionici Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se održava i u Rijeci.

”Dobili su vize. Sa tim ulaznim vizama, schengenskim vizama su došli u Hrvatsku, preko Zračne luka Zagreb. Mogli su ući u bilo koju zemlju dok im vrijedi ta schengenska viza”, rekao je za Kanal Ri voditelj Službe za nezakonite migracije u Sektoru za granicu Tomislav Horvat.

Vize koje su dobili, igračima vrijede do 15. kolovoza. Nakon toga su u nezakonitom boravku.

”Ako ih pronađu u nekoj drugoj državi, javlja se Republici Hrvatskoj i onda se dogovara i odlučuje termin povratka u Hrvatsku”, kaže Horvat.

Tehnički gledano, rukometaši mogu doći u bilo koju zemlju Europske unije, baciti dokumente te ostati u toj zemlji dok ih se ne pronađe.

”Bilo je par slučajeva gdje su određeni natjecatelji u tim sportskim aktivnostima napuštali svoju reprezentaciju i odlazili u susjedne zemlje gdje imaju rodbinu ili gdje namjeravaju dalje boraviti”, kaže Horvat koji smatra kako su igrači unaprijed isplanirali bijeg, donosi Kanal Ri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari