EVO GDJE

Policija zabilježila čak 62 prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Počinitelje ovog prekršaja pomorska policija je zatekla u akvatoriju otoka Krka, Raba, Lošinja, Cresa te na području Crikvenice i Kraljevice, izvijestila je policija.

Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka u proteklih tjedan dana zabilježile su 62 prekršaja iz domene Pomorskog zakonika, odnosno nedozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Počinitelje ovog prekršaja pomorska policija je zatekla u akvatoriju otoka Krka, Raba, Lošinja, Cresa te na području Crikvenice i Kraljevice.

Zatečeno je 26 državljana Njemačke, 13 državljana Austrije, sedam Češke, pet Slovenije, po dva državljana Slovačke, Belgije i Mađarske te po jedan državljanina Poljske, Francuske, Italije, Latvije i Kanade. Svi oni novčano su sankcionirani temeljem odredbi Pomorskog zakonika.

Osim glisiranja, u ovom je razdoblju u lošinjskom akvatoriju zabilježen i prekršaj iz Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu, a počinio ga je državljani Italije koji nije imao potrebnu policu osiguranja plovila.

Policijski službenici pomorske policije će i dalje pojačano nadzirati nautičare, ali i kupače i ronioce te ih sve pozivaju na pridržavanje pravila i propisa bitnih za sigurnost na moru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari