ODBIO TESTIRANJE NA DROGU

Policija zaustavila BMW riječkih tablica i vozaču pronašla 10 grama kokaina. Ali to nije sve!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga i tvari zabranjenih u športu osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene zlouporabe droga.

Naime, policija je prilikom nadzora prometa 8. prosinca na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko zaustavila osobno vozilo marke BMW, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin. Prilikom postupanja utvrđeno je da spomenuti posjeduje oko 10 grama kokaina.

Također je utvrđeno da je 46-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te je odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci , provedena je pretraga doma te prostorija kojima se 46-godišnjak koristi na crikveničkom području gdje je pronađena i oduzeta digitalna vaga, više bočica tvari zabranjenih u sportu te drugi predmeti.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga i tvari zabranjenih u športu osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenja prekršaja zabrane upravljanja vozilom i odbijanja testiranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari