FINA KAZNA GA ČEKA

Policijski presretač na Oštrovici uhvatio 27-godišnjaka u BMW-u; Vozio je 200 km/h – gotovo dvostruko više od dozvoljenog

Ilustracija: PIXSELL

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine, a zatim vožnje pod utjecajem alkohola

Prometna policija je i tijekom proteklog blagdanskog vikenda pojačano je nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske u cilju što veće sigurnosti te što bolje protočnosti prometa na cestama.

Za blagdane sveukupno 179 prometnih prekršaja

U tom razdoblju sveukupno je zabilježeno 179 prometnih prekršaja, od kojih najviše prekoračenja brzine – ukupno 33, prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je 25, a evidentirano je i 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava  te još 83 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina

Najveća brzina od 199 km/h  izmjerena je u petak, 15. travnja nešto prije 11 sati kada je 27-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila marke BMW, stranih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru Zagreba na čvoru Oštrovica prekoračio dozvoljenu brzinu od 110 km/h.

Spomenutog vozača zaustavila je posada policijskog presretača te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana. Vozač je na mjestu počinjenja prekršaja platio novčani iznos u visini dvije trećine  od izrečene kazne.

VIDEO DANA:

Najveća koncentracija alkohola

Najveća koncentracija alkohola od 1,82 g/kg  izmjerene su dvojici vozača, koje je policija zaustavila na području Crikvenice i Opatije.

Tako je jučer, 18. travnja oko 23 sata u Crikvenici zaustavljen 53-godišnji vozač osobnog vozila marke Chevrolet, riječkih registracijskih oznaka. Ovaj vozač je do prestanka djelovanja alkohola zadržan u službenim prostorijama policije, zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama.

 S istom koncentracijom alkohola u noći 16. travnja u Opatiji je zaustavljen 33-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, a koji tijekom upravljanja vozilom sa sobom nije imao vozačku dozvolu.

Zbog počinjenih prekršaja protiv ove dvojice vozača policija podnosi optužne prijedloge nadležnom sudu s prijedlogom izricanja novčanih kazni u iznosu od 10.000 kuna i zaštitnih mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Uhvaćena i četiri recidivista

Nadalje, tijekom vikenda u prometu su zatečena i četiri recidivista, od kojih je većina već prijavljivana zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a jedan od njih je više puta prijavljivan zbog upravljanja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje tom kategorijom vozila. Riječ je o mladiću koji je 15. travnja oko 12.40 sati zatečen na području Novog Vinodolskog dok je prije stjecanja prava i bez zaštitne kacige upravljao neregistriranim mopedom.

Osim navedenih, sankcionirani su i svi ostali sudionici u prometu, koji su počinili neki od prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 30 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a tri su osobe lakše ozlijeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari