PRIPAZITE

Pomor životinja na županijskim prometnicama! Na Krku autom usmrćen konj, policija zabilježila osam ‘bliskih susreta’!

Policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu životinja

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske tijekom ovog tjedna zabilježeno je osam sudara sa životinjama na cesti.

Tako su na području Cresa, Kastva, Krka, Viškova i Vrbovskog vozači osobnih i teretnih vozila sudarili se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, a u dva događaja na području Krka su vozači osobnog vozila naletjeli i na konja te ovcu na cesti.

“U sudaru s konjem su sudjelovala tri osobna vozila kojima je upravljalo troje hrvatskih državljana. Po završetku kriminalističkog istraživanja te nesreće, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, krčka policija je zbog počinjenog prekršaja novčano sankcionirala 60-godišnjeg vlasnika spomenutog konja jer se životinja kretala prometnicom bez nadzora, dok se vlasnik ovce još uvijek utvrđuje.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

U svim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 52.500 kuna. Uginule životinje su zbrinuli lovnici nadležnih lovačkih društava.

“Upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu životinja. Napominjemo k tome da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.”, poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari