TERETNA VOZILA

Riječka policija pojačano nadzirala teretnjake i autobuse; Od njih 13 – svi u prekršaju!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom akcije kontrolirano je 13 teretnih vozila od kojih su svi zatečeni u prekršaju

Ovaj tjedan na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, kao i na području zemalja Europske unije, provodi se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u prometu.

U sklopu toga jučer, 10. veljače od 10 do 15 sati održana je i ciljana akcija na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, a u suradnji s djelatnicima Prometne inspekcije, Hrvatskih cesta, Mobilne jedinice carine i djelatnicima CVH s mobilnom stanicom za tehnički pregled.

VIDEO DANA:

Tijekom akcije kontrolirano je 13 teretnih vozila od kojih su svi zatečeni u prekršaju.

Kod sedam vozila utvrđeno je prekoračenje osovinskog opterećenja, odnosno pretovar vozila, dok su za njih šest prilikom kontrole na mobilnoj stanici, ovlašteni djelatnici Centra za vozila Hrvatske utvrdili višestruke tehničke nedostatke, ali i opasne nedostatke (neispravni sustav kočnica itd.)  zbog kojih su isključeni iz daljnjeg prometa te su im zbog toga privremeno oduzete registarske pločice.

Osim navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja prekoračenja dozvoljenog radnog vremena vozača i pet ostalih prometnih prekršaja. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Podsjećamo da se tjedni nadzor teretnih vozila i autobusa provodi u okviru ROADPOL-ove ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama do kraja ovo tjedna, odnosno do 13. veljače.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views