PRIPAZITE NA NJIH

Porazno izvješće policije: Ova skupina i dalje najugroženija u prometu, stradali 12 puta na prometnicama u PGŽ

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Osim 32 prekršaja, tijekom ožujka je evidentirano i 12 prometnih nesreća u kojima su teško ozlijeđena tri motociklista, dok je sedam mopedista lakše ozlijeđeno, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Policijski službenici su prošlog mjeseca ožujka na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti bile su usmjerene i na vozače mopeda i motocikala, kao i na osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirano je 32 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili 25 vozača motocikala i sedam vozača mopeda.

Najviše prekršaja, njih 14 je zbog prekoračenja brzine i to 13 prekršaja motociklista i jedan vozača mopeda, zatim je i šest prekršaja evidentirano zbog nenošenja zaštitne kacige koja su utvrđena kod dva mopedista i četiri motociklista. Uz to su zabilježena i tri prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, kao i dva prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, ali i dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Uz navedene prekršaje zabilježena su i dva prekršaja vožnje s neregistriranim mopedom, a zatečen je i vozač mopeda bez položenog vozačkog ispita. K tome je utvrđen prekršaj vozača motocikla koji je upravljao vozilom na kojima nisu bile vidljive registracijske pločice ili nisu bile postavljene te koji se koristio vozilom bez potrebne kategorije, kao i jedan prekršaj odbijanje alkotestiranja. Svi vozači zatečeni u prekršaju su sankcionirani prema važećim propisima.

Inače, tijekom ožujka je evidentirano i 12 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla. U njima su teško ozlijeđena tri motociklista, dok je sedam mopedista lakše ozlijeđeno.

Vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa i ovim putem pozivamo vozače na poštivanje svih prometnih pravila i propisa kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari