"POPLAVA" NEREGISTRIRANIH VOZILA

Posada policijskog presretača u Matuljima zatekla pijanog muškarca (47) za volanom neregistriranog Fiata

Ilustracija (fotografija ne prikazuje objekte u koje je provaljeno) Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Jučer je tijekom redovnog nadzora u prometu posada policijskog presretača na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 21 prekršaj vozača

Iz PU primorsko-goranske izdvajaju vozača koji je u vožnji pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,91 g/kg zaustavljen u 15.15 sati u Matuljima.

“Riječ je o 47-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je osim pri utjecaju alkohola, upravljao neregistriranim osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Policijski službenici su ga odmah udaljili iz prometa te oduzeli registracijske pločice. U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za počinjene prekršaje protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je pored novčane kazne od najmanje 12 000 kuna, predloženo i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Najveća izmjerena brzina tijekom nadzora je 116 km/h i to na A7 u blizini čvora Križišće oko 11.30 sati kada je 60-godišnji vozač osobnog vozilo marke Opel, riječkih registarskih oznaka, upravljao navedenom brzinom na mjestu gdje je ograničenje određeno na 70 km/h. Zbog počinjenog prekršaja novčano je sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

Nadzorom je evidentirano još osam vozača koji su upravljali neregistriranim vozilima na području Marinića, Rijeke i Viškova, ali i vozači što su počinili 10 ostalih prekršaja (nepropisno pretjecanje, vožnja bez vozačke dozvole, neizvršena odjava vozila u propisanom roku i dr.)

“S ciljem ostvarenja što veće razine sigurnosti u prometu, ovakve aktivnosti nastavit će se i u sljedećem razdoblju, a sve sudionike u prometu , i to osobito vozače, opetovano pozivamo na poštivanje svih prometnih propisa i pravila.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari