POHOTNIK IZ OZLJA

Poštar predao pismo ženi, a onda ju je počeo dirati tamo gdje ne smije; Dobio je smiješnu kaznu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Karlovačkom Općinskom sudu trebalo je šest godina da na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine osudi ozaljskog poštara zbog bludničenja nad jednom ženom

Na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine nepravomoćno je osuđen 49-godišnji poštar iz Ozlja zbog toga jer je bludničio nad jednom ženom. Taj se nemili čin zbio još 5. veljače 2014., no Općinskom sudu u Karlovcu je trebalo više od šest godina da riješi taj spor.

Poštar je tog dana ušao u kuću nesretne žene koja je u tom trenutku bila sama te ju je rukom zgrabio za zapešće, a potom je, prema optužnici, bez njenog pristanka dirao po stražnjici, spolovilu i bedrima, tražeći je “da mu malo da”.

Pokušao ju je uvjeriti da stupi u spolni odnos s njim tako što joj je govorio da njen zaručnik za to nikad neće saznati. No, žena je u svom iskazu sudu rekla da se bojala za svoj život, jer je poštar visok i jak. Posvjedočila je da joj je poštar predao pismo, sjeo za stol te ju uhvatio i počeo dirati.

“Bilo mi je jako neugodno, nisam imala kamo pobjeći, čak sam u jednom trenutku razmišljala da ga upiknem kemijskom olovkom, koju sam držala u ruci. On mi je otvoreno nudio seks. Čak me htio ugurati u sobu, ali sam istrčala iz kuće kako bih donijela drva, jer je bilo hladno”, posvjedočila je na sudu te dodala kako je pohotni poštar probao nešto slično i godinu dana ranije, ali se obranila. Istaknula je da joj je i dalje nosio poštu, ali je bio pristojan.

Kaže da joj je poljubio ruku

Pohotnog poštara poznaje i njen zaručnik koji je posvjedočio da ga je tog dana nazvala rekavši mu da dođe kući, jer ju je poštar pokušao silovati. Pokazala mu je masnicu na ruci nakon čega ju je odveo liječniku, a potom i na policiju, doznaje Kaportal.

Optuženi poštar, pak, tvrdi da je pozvonio na vrata te uz njen pristanak ušao u kuću, jer mu je bilo hladno. Kaže da mu je ponudila da sjedne i tako su počeli pričati.

“U jednom trenutku ona je sjela na moje koljeno i počela potpisivati primitak pošiljke. Tome se nisam nadao, ostao sam zatečen, ali mi je to bilo simpatično, pa je moja ruka možda i završila oko njezina struka. Ona mi je otvoreno dala do znanja da joj se sviđam, pa sam joj predložio, kako tada nisam imao vremena ni za što, da možemo nekom prilikom skupa na večeru i da o tome nitko ne mora ništa znati”, branio se poštar, dodajući da joj je na odlasku kavalirski poljubio ruku.

Zadovoljavanje pohote

No, sud je povjerovao ženi. U presudi stoji da “diranje u predjelu stražnjice, bedara i spolovila zadiru u seksualnu stranu osobe prema kojoj su poduzete, po svojoj naravi su nepristojne, bestidne i prelaze granice usvojenih moralnih zasada o međuljudskim odnosima”.

“S obzirom na takvo postupanje optuženika, vidljivo je da je osjećao određenu seksualnu privlačnost prema oštećenici jer je u protivnom ne bi dirao na opisani način, a sve to ukazuje da je navedene radnje poduzeo motiviran željom za uzbuđenjem i zadovoljenjem vlastite seksualne ugode. Ovakvu njegovu radnju sud ocjenjuje kao bludnu, jer je sasvim izvjesno poduzeta radi zadovoljavanja ili pobuđivanja vlastite tjelesne pohote pri čemu je isto počinio uporabom sile jer je oštećenicu rukom čvrsto primio za zapešće njezine ruke stisnuvši joj sat koji je imala na ruci tako snažno da joj je ostao i otisak remena sata i pri tom joj držao zarobljenu njezinu lijevu ruku tako joj onemogućivši da se brani”, navodi Općinski sud u Karlovcu.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari