TJEDAN NA CESTAMA

SVILNO-OREHOVICA: Pijani mladić (29) iz BIH autom udario u stup i parkirano vozilo; Prijeti mu ogromna novčana kazna!

Ilustracija (Pixsell)

Kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu

Proteklog tjedna na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 56 lakših prometnih nesreća, od kojih su dvije teže, a 54 su lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama dvije su osobe teže, šest ih je lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 520.250 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak i četiri alkoholizirana vozača.

U navedenom razdoblju alkotestirano je ukupno 285 vozača, od kojih je kod osam vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila alkotestiranje. Što se tiče starosne dobi, četiri vozača su u kategoriji iznad 35 godina, kao i četiri između  25. i 35. godina života, dok su dva vozača u dobi između 18. i 25. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,45 g/kg izmjerena je 29-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen Passat, riječkih registracijskih oznaka, u subotu, 12. prosinca oko 23.50 sati na području Orehovice u Rijeci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Krećući se iz smjera Svilna prema Orehovice u ulici Grobnička cesta izgubio je nadzor nad vozilom i udario u metalni stup te parkirano osobno vozilo.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće, a kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu, zadržan je u službenim prostorijama policije te potom prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Optužnim prijedlogom za 29-godišnjaka je nadležnom općinskom sudu predložena novčana kazna u iznosu od 22.300 kuna i izricanje zaštitne mjere upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari