ČEKA GA FINA KAZNA

Potjera u centru Rijeke! Pijani državljanin BiH (29) u Krešimirovoj autom udario u drugo vozilo i pobjegao. Prošao i kroz crveno a onda…

Foto: Riportal

Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1.430 eura i uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od sedam dana, izvijestila je policija.

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog počinjenja više prometnih prekršaja.

Naime, sumnjiči se da je 16. prosinca nešto prije 23 sata u Krešimirovoj ulici u Rijeci prilikom prestrojavanja udario u vozilo koje se kretalo u istom smjeru te napustio mjesto prometne nesreće, a da s drugim sudionikom nije razmijenio podatke ili popunio i potpisao Europsko izvješće.

Potom je, nekoliko desetaka metara dalje, iako je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu, ušao u nepregledno raskrižje s ulicom Nikole Cara te se nastavio kretati u smjeru ulice Riva gdje su ga zaustavili policijski službenici.

Utvrđeno je da je upravljao osobnim vozilom, kojem je isteklo važenje prometne dozvole, da spomenutim vozilom upravlja prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 0,95 g/kg.

Zbog opasanosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja i ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i zadržan u službenim prostorijama policije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je u zakonskom roku doveden na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda.

Odlukom suda kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1.430 eura i uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od sedam dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari