APERITIV ILI AFTER PARTY?

Potpuno pijana Riječanka već prije podneva zatečena u automobilu kod riječke place!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Upravljala je vozilom u središtu Rijeke s koncentracijom alkohola od 2,59 g/kg

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Tijekom spomenutog razdoblja alkotestirano je 115 vozača, a najveća koncentracija od 2,59 g/kg izmjerena je 55-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

Riječ je o vozačici koju je policija u subotu, 22. kolovoza oko 11.10 sati, zatekla u središtu Rijeke u Zagrebačkoj ulici dok je upravljala osobnim vozilom marke Ford, riječkih registarskih oznaka.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, nadležnom prekršajnom sucu je za počiniteljicu predložena novčana sankcija od najmanje 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče ostalih koncentracija, devet vozača je bilo s koncentracijom alkohola između 1,01 do 1,50 g/kg , osam s 0,51 do 1,00 g/kg, njih četiri je iznad 1,50 g/kg, a dva su vozača i u kategoriji do 0, 50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 485 prometnih prekršaja. Od tog broja, 204 prekršaja se odnosi na nedopuštenu brzinu, 66 je prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji, zatim 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, a evidentirana su i 23 vozača pod utjecajem alkohola. Pri tome su zabilježena i šest prekršaja vožnje s tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima te pet prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom uz ostalih 156 prekršaja.

Najveća brzina evidentirana je na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik, na području Vrbovskog, i to u petak, 21. kolovoza u 11.17h. Osobno vozilo marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, kretalo se brzinom od 167 km/h, u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h.

I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, posebno vozače, na dosljedno poštivanje prometnih propisa i pravila s ciljem veće sigurnosti u prometu, ali i smanjenja mogućnosti izazivanja prometnih nesreća.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari