POŽAR NA KORZU! Gori skulptura “stog sijena”, vatrogasci gase vatru

Foto: Facebook

Do požara skulpture došlo je oko 22 sata

Na Trgu 128. brigade HV večeras oko 22 sata došlo je do požara skulpture Stog stijena.

Na terenu su vatrogasci koji gase požar. Uzrok izbijanja vatre još nije poznat.

S požarišta se diže gust dim koji obavija dobar dio Korza pa se šetači ubrzanim koracima sklanjaju dalje od mjesta izbijanja vatre i dima.

Foto Edi Bradamante

Ozlijeđenih osoba nema.

Podsjetimo,  riječ je o privremenoj skulpturi od sijena autora Ivana Kožarića kao simboličnom početku žetve u godini Europske prijestolnice kulture!

(FOTO) Na Trgu 128. brigade HR niknuo stog sijena!

Skulptura je trebala do početka veljače simbolički označavati početak žetve kulturnih događanja u godini Europske prijestolnice kulture, ali nakon ovog događaja pitanje je hoće li se moći ispuniti taj prvotni plan.

Ili će oštećena, ili pak uklonjena  skulptura podsjećati da u našem gradu ima i radikalnih protivnika ovakvih umjetničkih instalacija pa i cijeloga projekta Rijeka EPK?! Rezultate istrage ovog požara čekat ćemo s velikim nestrpljenjem…

Naime, nekako je teško povjerovati da je vatra na ovome mjestu, nasred praznog trga i na asfaltnoj podlozi, mogla izbiti “slučajno”…?!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari