UDARIO AUTOM U OGRADU

Pozlilo mu dok je vozio? Omiljeni svećenik poginuo u prometnoj nesreći

Foto: Pixsell

Božo Bobo Delić za svećenika je zaređen 1972. godine, a službovao je u važnim splitskim župama

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju rano poslijepodne poginuo je don Božo Bobo Delić, omiljeni splitski svećenik koji je posljednjih 16 godina bio župnik župe Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema neslužbenim informacijama 72-godišnjem svećeniku pozlilo dok je upravljao vozilom, nakon čega je automobil udario u zaštitnu ogradu. Na mjesto događaja odmah je stigla ekipa Hitne, no pomoći nije bilo.

Božo Bobo Delić za svećenika je zaređen 1972. godine, a službovao je u važnim splitskim župama – u župi Svetoga Križa u svome Varošu i konkatedrali svetoga Petra.

Jedan je od prvih svećenika koji su u župnu svakodnevicu uveli moderan način pjevanja liturgijskih pjesama, što je rezultiralo velikom popularnošću među pukom. Napisao je na stotine vjerskih pjesama koje se danas rado izvode diljem Hrvatske, a priznat je i omiljen bio i kao vjeroučitelj.

Volio je poštivati pravila, no vrata njegove crkve bila su uvijek otvorena za sve uzraste. S ministrantima je znao baciti na nogomet, stolni tenis, bio je omiljen vjeroučitelj u osnovnoj školi Gripe. Župe u kojima je on djelovao, živjele su punim plućima, piše Slobodna Dalmacija.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari