PREKRŠAJI U PROMETU: Na Vežici „pao“ vozač s 2,53 promila alkohola u organizmu

Foto: mup.hr

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer je evidentirano počinjenje ukupno 128 prekršaja u cestovnom prometu.

Od tog broja, 26 prekršaja evidentirana su u vožnji bez sigurnosnog pojasa, zatim 12 prekršaja zabilježena u kategoriji prekoračenja brzine, dok su 2 prekršaja evidentirana u kategoriji vožnje u alkoholiziranom stanju.

Tako je sinoć u Rijeci oko 23 sata, u Osječkoj ulici zatečen 28-godišnji vozač mopeda koji je njime upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a povrh toga, rok važenja prometne dozvole mopeda istekao je još 2008 godine.

U isto vrijeme u ulici Ratka Petrovića u Rijeci zatečen je pak 55-godišnji vozač, koji je upravljao osobnim vozilom marke “Ford Focus” pod utjecajem alkohola od 2,53 g/kg. Osim toga, prilikom provjere utvrđeno je da nema regulirano prebivalište.

Pod utjecajem alkohola u vožnji zatečen je i 34-godišnji vozač na otoku Krku. Njega je policija zatekla noćas oko pola noći na području Malinske kako upravlja vozilom marke VW Pasatt s koncentracijom alkohola u organizmu od 1,68 g/kg.

Svi navedeni počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema odredbama Zakona o prebivalištu.

Iz PU pri morsko-goranske pozivaju sve vozače na poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja počinjenja prekršaja i općenito veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari