U 76. GODINI

Preminuo Luciano Sušanj, najbolji hrvatski atletičar svih vremena

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U Rijeci je u 76. godini preminuo Luciano Sušanj, najbolji hrvatski atletičar svih vremena, osvajač zlatne medalje na Europskom prvenstvu u Rimu 1974. godine u utrci na 800 metara.

Godine 2002. proglašen je najboljim hrvatskim atletičarom u povijesti. Prerani odlazak riječke i hrvatske atletske legende veliki je gubitak za sportsku zajednicu Rijeke i Primorsko-goranske županije u kojoj je aktivno djelovao gotovo do posljednjeg dana. Dugi niz godina obnašao je funkciju predsjednika Hrvatskog atletskog saveza, Atletskog kluba Kvarner njegovog matičnog kluba, a bio je i dopredsjednik HOO-a.

Bio je aktivan i u političkom životu Rijeke, ali uvijek najviše posvećen upravo razvoju i promociji sporta u što je ulagao puno energije i znanja. Sportski svijet pamtit će ga po vrhunskim rezultatima, a oni koji su ga osobno poznavali kao izuzetnog čovjeka koji je svojim poštenjem i skromnošću bio uzor mnogima.

Župan Zlatko Komadina uputio je telegram sućuti obitelji Luciana Sušnja uz poruku da će njegovo ime zlatnim slovima ostati zauvijek zapisano u povijesti riječkog sporta, ali i još dugo biti uzor mladim atletskim nadama Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari