PRESRETAČ JE UVIJEK BRŽI: Hrvatska državljanka u Audiju slovenskih registracija kod Omišlja vozila dvostruko brže od dozvoljenog

Foto: Ilustracija

Zbog počinjenog prekršaja, novčano je sankcionirana te joj je oduzeta vozačka dozvola

Jučer je posada policijskog presretača oko 14.30 sati na području Omišlja na Krku zatekla 29-godišnju hrvatsku državljanku kada je osobnim vozilom, slovenskih registarskih oznaka, počinila prekršaj prekoračenja brzine. Vozilom marke Audi upravljala je pri brzini od 132 km/h na mjestu gdje je propisano ograničenje brzine na 60 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, novčano je sankcionirana te joj je oduzeta vozačka dozvola, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija je evidentirala i nesreću koju je u Rijeci na Srdočima izazvao 59-godišnji vozač osobnog vozila. On je upravljajući vozilom marke BMW ulicom Miroslava Krleže u ranim jutarnjim satima izazvao je lakšu nesreću. Prilikom očevida ometao je postupanje policijskih službenika, vrijeđao ih i omalovažavao te odbio alkotestiranje. Budući da je pokušao nastaviti vožnju unatoč isključenju iz prometa, priveden je u službene policijske prostorije.

U Novom Vinodolskom je pak sinoć oko 21.30 sati zaustavljen 19-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat Punto, riječkih registarskih oznaka, koji je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom “B” kategorije. Uz navedeno, utvrđeno jekako kod sebe nema ni osobne iskaznice te da nije regulirao boravište na području Novog Vinodolskog. Stoga je kao i navedeni prekršitelji, sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a prekršajno je prijavljeni prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici, odnosno, Zakona o prebivalištu.

Inače, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer se dogodilo i devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. U cilju smanjenja broja nesreća te veće sigurnosti u prometu, pozivamo vozače i ostale sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari