NE MOGU MU NIŠTA: Morao je platiti 20.000 kuna kazni zbog prometnih prekršaja – nije platio ni kune

Photo: Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Sudac mu je dao minimalnih 6.000 kuna kazne. Teško da će od njega vidjeti i kune

U srpnju 2014. godine je Prekršajni sud u Karlovcu osudio 48-godišnjaka iz Donjeg Pokuplja na 20.000 kuna kazne zbog počinjenih prometnih prekršaja, a u prosincu te godine kazna mu je postala pravomoćna. Osuđenik kaznu nije platio, a sud mu je nije uspio naplatiti niti prisilnim putem, piše KAportal.

U listopadu su mu je onda odlučili zamijeniti radom za opće dobro, pa su izračunali da bi trebao odraditi 134 sata. Počeo je s radom u gradskom poduzeću Mladost 27.11., iako mu je samo pet dana kasnije isticao period od tri godine od pravomoćnosti presude, odnosno zastara za kaznu. To je shvatio desetak dana kasnije. Tada je već bio odradio 56 sati rada za opće dobro, a onda je prestao dolaziti na posao.

Iz Mladosti su o tim okolnostima izvijestili Prekršajni sud, a tamo su mogli samo konstatirati kako osuđenik nije odradio rad za opće dobro u cijelosti, kao i da je propisano da zastara izvršenja kazni i drugih prekršajnopravnih sankcija nastupa u svakom slučaju kada proteknu tri godine od dana pravomoćnosti odluke kojom je kazna izrečena. Proglasili su, dakle, zastaru i obustavili postupak izvršenja rada za opće dobro, piše KAportal.

Zanimljivo je da su mu točno u trenutku kada je odlučio prevariti sustav, krajem studenog prošle godine, sudili i zbog ilegalnog držanja puške marke M-48 i jednog puščanog zrna. Sudac mu je dao minimalnih 6.000 kuna kazne. Teško da će od njega vidjeti i kune.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views