OVO NIKAKO NEMOJTE RADITI!

Prevareni muškarac (49) električni romobil umjesto 1.500 kuna platio 15.000 kuna; Napravio je jednu kobnu pogrešku!

Foto: Unsplash

Osumnjičenik je koristeći podatke bankovne kartice 49-godišnjaka oštetio ga za 15 000 kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres kazneno je prijavljen 30-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, priopćila je policija.

“Provedenim istraživanjem je utvrđeno kako je 30-godišnjak u ožujku ove godine na jednoj od društvenih mreža objavio oglas za prodaju električnog romobila. Na oglas se javio 49-godišnji hrvatski državljanin te su dogovorili kupoprodaju navedenog za cijenu vrijednosti oko 1500 kuna. Pri tome je 30-godišnjak, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, tražio od 49-godišnjaka i podatke njegove bankovne kartice.

On mu je povjerovao i iste dostavio za provedbu novčane transakcije, a nakon provjere bankovnog računa, uvidio je da je prevaren i materijalno oštećen jer mu je 30-godišnjak umjesto dogovorenih 1500 kuna, s računa „skinuo“ 15 000 kuna.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, 30-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

VIDEO DANA:

“Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve”, kazali su iz policije.

Prije kupnje putem društvenih mreža dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a osobito nemojte nepoznatim osobama ustupati svoje bankovne ili osobne podatke. Ako smatrate da ste oštećeni prijevarom ili nekim drugom kažnjivom radnjom, događaj odmah prijavite policiji na broj 192.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari