GROZNI PRIZORI

Urušio se stadion za borbu s bikovima. Poginule četiri osobe, stotine ozlijeđene

Foto: Twitter video

Najmanje četiri osobe su poginule, a stotine su ozlijeđene nakon što se dio stadiona u El Espinalu u Kolumbiji srušio tijekom nedjeljne borbe s bikovima, prenosi CNN.

Borba s bikovima, poznata kao korida, tradicionalna je predstava po kojoj je bila posebno poznata Španjolska, no odvija se i u drugim zemljama. Zanimljivo je što je španjolski parlament, nakon peticije koju je potpisalo gotovo 200 tisuća ljudi, izglasao zakon kojim se zabranjuje održavanje popularne koride – no u drugim državama još se uvijek organizira.

“U ovom trenutku imamo potvrđene četiri žrtve – dvije žene, odraslog muškarca i maloljetnika, kao i 30 teško ozlijeđenih osoba. Sve su bolnice, kao i hitne službe s kojima možemo raditi, na terenu”, kazao je dužnosnik Ricardo Orozco.

Gradonačelnik El Espinala, Juan Carlos Tamayo, potvrdio je nesreću u objavi na Facebooku, pozivajući građane na evakuaciju tog područja.

“Duboko žalimo zbog onoga što se dogodilo u našoj areni za borbu s bikovima”, rekao je. “Želim zamoliti sve građane koji se nalaze u okruženju da se evakuiraju. Nadležni već reagiraju, a ozlijeđeni su prebačeni u bolnice. Molim vas, zajedno pomozimo hitnoj pomoći, kako bi mogli raditi svoj posao”, objavio je, a prenosi RTL.

Lokalne bolnice primile su 322 pacijenta ozlijeđenih u urušavanju stadiona.

Službeni uzrok urušavanja nije naveden, ali Tamayo je u svojoj izjavi rekao da su vlasti “već počele istraživati uzroke onoga što se dogodilo”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari