NESTAO U BEOGRADU

Prijatelj nestalog Hrvata objavio snimku ispred beogradskog kluba: ‘Nije ga netko mogao pospremiti u džep’

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Komentirao je kako su gosti uglavnom bili mlađi, te da nije bilo opasnog društva

Hrvatskoj policiji prijavljen je nestanak Mateja Periša, 28-godišnjaka iz Splita, pa se njegov nestanak vodi u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, a mladić je nestao u Beogradu, 31. prosinca.

Zadnji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu. Visok je 188 centimetara, ima plavu kosu i oči, ravan nos i jače je tjelesne građe.

Njegovi prijatelji kažu da su ga posljednji put vidjeli u klubu u kojem su bili u novogodišnjem provodu.

Jakna ostala u garderobi

Konkretno njih sedmoro prvo otišlo na večeru u jedan restoran u Betn hali, a onda u klub ‘Gotik’, prenosi srpski Blic. Kada je u jednom trenu društvo shvatilo da Mateja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi. Nastavili su potragu i okolo, nakon čega su otišli u smještaj, gdje su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije dogodilo, kontaktirali su policiju.

Jedan od mladića jučer je snimio ulaz u klub, okolne klubove i šetalište. Kamerom je ‘uhvatio je i obližnje nadzorne kamere, ističući da se nada da postoji neka snimka koja bi mogla pomoći u potrazi.

U snimci prilazi do metalne ograde ispred kluba, ističući da je dovoljno visoka, a rijeka na tom mjestu plitka, te da Matej ne bi mogao tek tako upasti u vodu.

‘Gosti su bili mlađi, nije bilo opasnog društva’

Komentirao je atmosferu u klubu i kako su gosti uglavnom bili mladi, još mlađi od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja i kako nije bilo opasnog društva.

‘Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovjek nekako spremiti u džep i negdje ga odnijeti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi pospremili u neki podrum. Može se saznati tko radi u klubu’, napominje prijatelj Mateja Periša.

Policija odmah započela potragu

Policija intenzivno traga za nestalim Matejem koji je posljednji put viđen u lokalu u Beton hali. Pregledavaju se snimke sa sigurnosnih kamera u blizini mjesta na kojem je Matej nestao, a policija razgovara s njegovim prijateljima u čijem je društvu bio. Kako je istaknuo Matejev otac, policija je s potragom započela odmah, bez da čekaju 48 sati nakon prijave nestanka punoljetne osobe.

 Iz hrvatske policije su zamolili građane da, ako posjeduju informacije o mladiću, obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Otac dolazi u Beograd: ‘Muče me neke dileme’

Kako prenosi Blic, otac nestalog Mateja danas dolazi u Beogradi, a u nevjerici je što nitko nije vidio odlazak njegovog sina iz kluba, kao ni to da nema baš nikakvih tragova tučnjave i incidenta koji bi nagovijestili da je možda bio napadnut.

“Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da nitko od osoblja “Gotike” nije vidio kada je i gdje je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tučnjave nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u “Gotiku” i na okolnim objektima i putevima koje se sada pregledavaju, valjda će one otkriti nešto”„ nada se otac koji pohvaljuje rad beogradske policije. Ovaj vaterpolski sudac ističe kako mu je od velike pomoći bio i stari prijatelj iz Beograda bivši vaterpolist Igor Milanović i državni tajnik za sport Srbije Darko Udovičić koji su odmah pokrenuli potragu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari