NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Video | Pročelnik HGSS-a o padu aviona: ‘Potpuno je izgorio. Izvlačili smo tijela do ceste…’

Najavio je da će ostatke aviona vjerojatno sutra izvlačiti i to zračnim putom. Do mjesta gdje je avion pao može se samo prvo makadamom, a onda pješice po strmom i vrlo teškom terenu. Avion se nije vidio iz zraka zato što su tamo velika stabla sa širokim krošnjama

Nizozemsko ministarstvo potvrdilo je da su poginuli putnici u malom sportskom zrakoplovu na području Male Kapele Nizozemci.

Danas je na terenu cijeli dan bila reporterka RTL Danas Maja Brkljača koja se večeras javila uživo iz Modruška. Izvijestila je kako je prvo napravljen očevid koji je trajao tri sata.

Zrakoplov nema crnu kutiju, zato se čekaju podaci kontrole leta koji bi mogli odgovoriti što se dogodilo.

Do mjesta pada smiju samo službene osobe, a pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Brozičević otkrio je našoj novinarki kako izgleda put do tamo.

“Šumskim makadamom se ide oko 600 metara, a poptom se ide pješice 800-900 metara strmo kroz šumu. Teren je vrlo nepristupačan, nezgodno je tlo, visoka su stabla koja imaju široke krošnje. Zato nije bilo ni rezultata pretraživanja u subotu iz zraka. Zrakoplov se našao zemaljskim putom”, rekao je Brozičević.

Nastavio je da je akcija za HGSS-ovce bila i psihički i fizički vrlo teška. Na zahtjev policije radili su na osiguranju mjesta događaja, kao i u izvlačenju tijela koja su prenijeli do ceste gdje su ih preuzele nadležne službe.

Otkrio je i u kakvom je stanju zrakoplov: “Potpuno je uništen, zapalio se. Nadamo se da će iz ostataka očevidom doći do uzroka nesreće”. Kaže, svi dijelovi aviona ostali su na jednom mjestu, ostaci će se vjerojatno sutra izvlačiti i to zračnim putom.

“To se obično radi zrakom, to je najlakše i najelegantnije zbog udaljenosti prometnice. Da se ide kopnom, moralo bi se krčiti put”, rekao je pročelnik HGSS-a.

Inače, ovo je već treća nesreća malog zrakoplova u posljednjih manje od godinu dana. U njima je poginulo devetero ljudi. Prije godinu dana avion je pao u Slunju, a krajem ožujka u Puli, donosi RTL Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari