'ZVUK JE BIO ČUDAN'

Video | Misteriozan pad aviona, očevici ispričali što su čuli i vidjeli, a stručnjak mu otkrio najveću manu: ‘To može biti dvosjekli mač’

Mjesto nesreće kod Malog Makovnika nalazi se blizu tunela Mala Kapela, a zrakoplov su vidjeli stanovnici obližnjeg mjesta Modruš, ali ne i sam pad

Završen je očevid zrakoplovne nesreće na Maloj Kapeli, koji se dogodio u subotu kada se srušo mali sportski zrakoplov Cirrus SR20 nizozemskih oznaka. Potvrđeno je da nema preživjelih i da će identitet stradalih biti utvrđen DNK analizom jer su tijela pilota i dvoje putnika u požaru izgorjela.

Mjesto nesreće kod Malog Makovnika nalazi se blizu tunela Mala Kapela. To je nepristupačan teren s blagom padinom i visokim stablima. Zrakoplov su vidjeli stanovnici obližnjeg mjesta među kojima je i Ivica Vidoš iz Modruša.

“Nije išao visoko. Išao je dosta nisko, a i bio mi je čudan zvuk kao da je nešto bilo u kvaru”, kazao je Vidoš za RTL Danas.

Zrakoplov pao na nepristupačno područje

Stanovnik Slaven Besedić rekao je da je bila magla.

“Ovaj dio je obično u oblaku u ovo doba godine, ali je jako nisko preletio avion”, dodao je.

Josip Josipović iz Modruša nije vidio da je zrakoplov pao, ali je čuo.

Mladen Žilić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ogulin, rekao je da je sama lokacija mjesta nesreće bila na nepristupačnom mjestu.

“Može se samo ljudskom nogom. Svi alati, oprema su nošeni do mjesta nesreće od pristupne lokacije”, rekao je Žilić.

Stručnjak o zrakoplovu: ‘Ima jako puno automatike’

Inače, Cirrus SR20 manji je sportski zrakoplov, među skupljima u svojoj kategoriji te pogodan za neiskusnije pilote. Stručnjak za zrakoplovstvo Alen Šćuric pojasnio je da je riječ o suvremenom i “izuzetno dobrom” avionu za pilote-amatere.

“Ima užasno puno automatike i to može biti dvosjekli mač. Kada imate puno automatike, puno opreme i kvalitetnu opremu koja vas mijenja kao pilota, možete onda biti uvjereni da ste Bog koji može sve”, reao je Šćuric za RTL.

Pali zrakoplov putovao je u skupini od osam aviona, a sada istražitelji pokušavaju stupiti u kontakt i s ostalima. O svemu je obaviješteno nizozemsko Ministarstvo vanjskih poslova. Nakon očevida sutra će policija izvlačiti avion s mjesta nesreće, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari