DORH PROVODI IZVIDE

Pročelnik riječkog HGSS-a: Da, ja na snimci rušim osobu u crnom. Branio sam kolegicu

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

DORH se oglasio o napadu MMA boraca na HGSS-ovca i čovjeka koji mu je pokušao pomoći na Platku, čemu je prethodilo driftanje BMW-om. Iz DORH-a kažu da nisu primili kaznenu prijavu, ali da provode dodatne izvide nakon primitka posebnog policijskog izvješća, piše Index.hr

“Državno odvjetništvo ne potvrđuje primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća, no zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.

Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici”, kažu iz DORH-a.

Policija će prekršajno prijaviti petoricu

Podsjetimo, petoricu sudionika tučnjave na Platku prošle nedjelje policija će prekršajno prijaviti za naročito drsko ponašanje i tučnjavu, ali među njima nije ozlijeđeni pripadnik HGSS-a, objavila je sinoć policija.

“Obavještavamo javnost da između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija”, piše u priopćenju.

Pročelnik HGSS-a: Da, ja na snimci rušim čovjeka. Pomagao sam kolegici

Pročelnik riječke stanice HGSS-a Marko Andrić kaže da on nije među prijavljenima, odnosno da on još uvijek službeno prijavu nije dobio. Ne poriče da se na snimci vidi upravo on kako na pod obara mušku osobu u crnoj jakni. Tvrdi da je riječ bila o obrani kolega. Kaže da ništa ne skriva od javnosti te poručuje da je na raspolaganju DORH-u i policiji.

“Da, to sam ja i nemam tu što skrivati. Kao što sam rekao, ja ću prvi stajati iza svojih postupaka, ali u cijeloj priči postoji druga snimka, koliko sam čuo, koja u potpunosti opisuje događaj, koja će pokazati kako je cijela stvar započela i koja će pokazati kako je naš kolega udaren šakom u glavu, nokautiran i pao na pod.

HGSS-ovci nisu započeli tuču, mi nismo takvi ljudi. Stali smo u obranu naših kolega, vidi se na snimci da je osoba u crnom u kontaktu s mojom kolegicom, ženskom osobom, ja pristupam s leđa, ona viče moje ime, normalno da ću pomoći”, rekao je Marko Andrić, pročelnik HGSS Rijeka, za Novu TV.

Jučer objavljene snimke

Jučer su su RTL i Nova TV objavili snimke koje prikazuju dijelove tučnjave na skijalištu. Iako snimke ne prikazuju taj dio, iz policije smo neslužbeno doznali da su fizički obračun započeli MMA-ovci.

Policija je kao onoga tko je uputio prvi udarac identificirala Luku Tiriela Abramovića, bivšeg mladog skijaškog reprezentativca koji je prešao u MMA i koji je nakon incidenta na Platku izbačen iz kluba Dynamite.

On je, kako je utvrdila policija, nakon verbalne svađe udario HGSS-ovca nakon što je odbio izvući BMW koji je ostao zaglavljen u snijegu poslije driftanja na skijalištu. Na snimci se to ne vidi najbolje, no HGSS-ovac je, prema nekim informacijama, nakon udarca pao na tlo. Potom se sukob nastavlja naguravanjem.

U ekipi iz BMW-a bili su još, podsjetimo, Lovro Pavelić, koji je vozio BMW, i Matej Krunić.

Što se sve vidi na snimci?

Obračun je, kako pokazuje snimka, trajao neko vrijeme i dijelom je bio fizički, a dijelom verbalni. Sve se odvijalo pred par desetaka posjetitelja skijališta. Nakon prvog dijela fizičkog obračuna, u kojem je Abramović udario HGSS-ovca, uslijedio je drugi u kojem su HGSS-ovci i njihovi prijatelji uzvratili napadačima.

U sukob su se uključili pročelnik HGSS-a Marko Andrić te organizator događaja na Platku s kojim su se HGSS-ovci te večeri družili u X baru pored skijališta. Neslužbeno, upravo je organizator događaja peta prekršajno prijavljena osoba. Nekoliko osoba istrčava iz bara i dolazi do mjesta obračuna.

Jedan od muškaraca jednog od MMA-ovca hvata oko vrata i uspijeva ga oboriti na tlo, no samo nakratko. Izvori bliski policiji govore da je na tlo oboren Abramović. Oboreni MMA-ovac se pridiže i ruši osobu koja je njega prethodno srušila. U tim trenucima paralelno traje i tučnjava odnosno naguravanje drugih osoba.

Protunapad HGSS-ovaca i onda novi napad MMA-ovaca

HGSS-ovci i njihovi prijatelji još jednom kreću u protunapad, no potom kreće novi napad MMA-ovaca i tad su vjerojatno i zadobivene ozljede kod troje ljudi koji su se suprotstavili napadačima.

U jednom trenutku netko od muškaraca iz kruga HGSS-ovaca, koji je u obračunu pao i sjedi na tlu, dobiva od muškarca u crnoj jakni udarac nogom u glavu (prema onome kako je policija identificirala Abramovića na prethodnim dijelovima snimke, možemo pretpostaviti da je muškarac u crnoj jakni upravo Abramović).

Na snimci se vidi i ženska osoba o kojoj policija danas na presici nije htjela ništa reći, premda je i ona ozlijeđena. Čini se da MMA-ovci i nju udaraju.

Zaključak policije nakon odgledane snimke i nakon primljene medicinske dokumentacije: MMA-ovci nisu počinili kazneno djelo
Policija je, kako doznajemo od dobro obaviještenih izvora, iz snimke zaključila da su HGSS-ovci i organizator događaja aktivno sudjelovali u fizičkom obračunu te da MMA borci nisu počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja, premda su oni uputili prvi udarac i tako počeli s fizičkim obračunom, nakon što su prvo driftali BMW-om po skijalištu, pa onda zahtijevali od HGSS-ovca da im izvuče auto iz snijega.

Izvori bliski policiji kažu i da se u razgovorima s policajcima prvi napadnuti HGSS-ovac nije sjećao što se događalo te večeri te da su mu izmjerena gotovo tri promila alkohola u krvi, pa je snimka bila nužna kako bi se utvrdile okolnosti događaja. Alkoholizirani su bili i MMA-ovci, ali iz policije neslužbeno tvrde – bitno manje nego HGSS-ovac, premda nisu objavili koliko su promila u krvi imala trojica iz BMW-a, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari