PROMETNA INVENTURA: Tijekom vikenda teško ozlijeđena dva vozača, alkoholnom rekorderu izmjereno 1,73 promila

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Primorsko-goranske županije teško su ozlijeđena dva vozača osobnih vozila.

U petak 27. studenoga oko 20,35 sati u prometnoj nesreći na Hreljinu teško je ozlijeđen 56-godišnji vozač VW golfa, dok je u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju 29. studenog, oko 18,20 sati na području Lokava teško ozlijeđen 32-godišnji vozač Lancie.

Krećući se u smjeru Rijeke 32-godišnjak je u tunelu Sleme vozilom udario u stražnji dio priključnog vozila teretnjaka koji se kretao u istom smjeru. Zbog ove prometne nesreće promet auto-cestom, od čvora Delnice do čvora Vrata za sav je promet bio zatvoren od 18.35 do 21.26 sati te se odvijao obilazno, starom cestom.

Osim ove dvojice teško ozlijeđenih, proteklog vikenda u ukupno 23 prometne nesreće još su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom vikenda zabilježeno je 314 prometnih prekršaja, 70 zbog prebrze vožnje, 29 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Vikend rekorder je 36-godišnji vozač Peugeota, kojemu je na području Malinske, 29. studenoga oko 00.20 sati izmjereno 1,73 promila alkohola u krvi.

Nešto ranije, iste večeri na području Malinske zaustavljen je 60-godišnji vozač VW sharana, njemu je pak izmjereno 1,39 promila alkohola u krvi. Posada policijskog presretača zaustavila je 28. studenog na području Jurdana 50-godišnjeg vozača VWgolfa.  Izmjereno mu je 1,60 promila alkohola u krvi.

Ovog vikenda na području Novog Vinodolskog i Rijeke policija je zatekla 20-godišnjaka i 43-godišnjaka kako upravljaju osobnim vozilom, odnosno mopedom bez vozačke dozvole i registracije. U subotu je i na području Malog Lošnja policija zaustavila vozača VWpassata koji je vozio unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari