PROMETNA INVENTURA: Tijekom vikenda teško ozlijeđena dva vozača, alkoholnom rekorderu izmjereno 1,73 promila

Idi na originalni članak

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Primorsko-goranske županije teško su ozlijeđena dva vozača osobnih vozila.

Oglas

U petak 27. studenoga oko 20,35 sati u prometnoj nesreći na Hreljinu teško je ozlijeđen 56-godišnji vozač VW golfa, dok je u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju 29. studenog, oko 18,20 sati na području Lokava teško ozlijeđen 32-godišnji vozač Lancie.

Krećući se u smjeru Rijeke 32-godišnjak je u tunelu Sleme vozilom udario u stražnji dio priključnog vozila teretnjaka koji se kretao u istom smjeru. Zbog ove prometne nesreće promet auto-cestom, od čvora Delnice do čvora Vrata za sav je promet bio zatvoren od 18.35 do 21.26 sati te se odvijao obilazno, starom cestom.

Osim ove dvojice teško ozlijeđenih, proteklog vikenda u ukupno 23 prometne nesreće još su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom vikenda zabilježeno je 314 prometnih prekršaja, 70 zbog prebrze vožnje, 29 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Vikend rekorder je 36-godišnji vozač Peugeota, kojemu je na području Malinske, 29. studenoga oko 00.20 sati izmjereno 1,73 promila alkohola u krvi.

Nešto ranije, iste večeri na području Malinske zaustavljen je 60-godišnji vozač VW sharana, njemu je pak izmjereno 1,39 promila alkohola u krvi. Posada policijskog presretača zaustavila je 28. studenog na području Jurdana 50-godišnjeg vozača VWgolfa.  Izmjereno mu je 1,60 promila alkohola u krvi.

Ovog vikenda na području Novog Vinodolskog i Rijeke policija je zatekla 20-godišnjaka i 43-godišnjaka kako upravljaju osobnim vozilom, odnosno mopedom bez vozačke dozvole i registracije. U subotu je i na području Malog Lošnja policija zaustavila vozača VWpassata koji je vozio unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Exit mobile version