BRZA AKCIJA

RAB Riječka pomorska policija spasila Austrijanca (68) koji je u noćnim satima nestao s gumenjakom!

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka i djelatnici Lučke kapetanije Rijeka, ispostave Rab jutros su oko 9,30 sati u uvali kod rta Kalifront pronašli sklonjenog državljanina Austrije koji se nalazio u gumenjaku

Jučer, nešto prije ponoći, postupajući po dojavi Nacionalnog pomorskog centra Zadar, posada policijskog plovila Postaje pomorske policije Rijeka krenula je prema otoku Rabu radi potrage za 68-godišnjim državljaninom Austrije koji je tijekom večernjih sati isplovio s gumenim plovilom te se do tada još nije vratio.

U akciju traganja za osobom i plovilom uključilo se i plovilo Lučke kapetanije Senj.

S obzirom na otežane vremenske uvjete na moru, odnosno jaku buru i izrazito valovito more, potraga za austrijskim državljaninom je obustavljena noćas oko 1,40 sati, no nastavila jse jutros oko 8 sati. Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka i djelatnici Lučke kapetanije Rijeka, ispostave Rab jutros su oko 9,30 sati u uvali kod rta Kalifront pronašli sklonjenog državljanina Austrije koji se nalazio u gumenjaku.

Spomenuti nije bio ozlijeđen, a zbog nemogućnosti pristupa obali i velikih valova prekrcan je na službeno plovilo Lučke kapetanije, dok je njegovo plovilo stavljeno u tegalj.

Iako je zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti policije i Lučke kapetanije, kao i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru uspješno okončano spašavanje na moru, pomorska policija i ovom prilikom apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije,  posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika te da pozorno prate vremensku prognozu  imajući na umu da se situacija na moru može vrlo brzo  promijeniti, odnosno pogoršati.

Svim nautičarima želimo mirno more i sigurnu plovidbu!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari