KLUPKO SE ODMOTALO

Razotkriven dvojac kradljivaca, u Rijeci su 2021. ‘maznuli’ zvučnike iz šatora političke stranke. Ali to nije sve…

Foto: Riportal

Osim za krađu, 29-godišnjak je kazneno prijavljen i za dvije teške krađe provaljivanjem te je predan pritvorskom nadzorniku

Podnošenjem kaznene prijave protiv 29-godišnjeg hrvatskog državljanina i 26-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka.

“Riječ je osobama koje policija sumnjiči da su između 1. i 3. svibnja 2021. godine u središtu Rijeke iz promotivnog šatora političke stranke otuđili zvučnik s pojačalom. Nakon toga ga je 26-godišnjakinja prodala u zalagaonici čime je navedenoj pravnoj osobi pričinila materijalnu štetu u vrijednosti oko 200 eura.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je 29-godišnjak počinio još dva kaznena djela teške krađe.

“Naime, u studenom prošle godine provalio je u noćnim satima u prostorije gradske tržnice u Rijeci gdje je iz trgovačkih štandova otuđio novac. Time je četiri hrvatske državljanke i riječko trgovačko poduzeće oštetio za oko 570 eura.

Drugu tešku krađu provaljivanjem na štetu zagrebačke tvrtke je počinio pak u prošlu nedjelju, 5. ožujka, kada je provalio u samoposlužne aparate na području Školjića u Rijeci iz kojih je otuđio razne predmete u vrijednosti tri tisuće eura.”, priopćili su iz policije.

Završetkom istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje krađe, 26-godišnjakinja i 29-godišnjak su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni 29-godišnjak je kazneno prijavljen i za navedena dva kaznena djela teške krađe te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari